Wie is NM

NM staat voor Nelleke Manschot.

Nelleke Manschot (NM) onderzoekt, schrijft en ontwerpt aan erfgoed en landschap. Ze behaalde haar MA-diploma in 2013 aan de faculteit Geesteswetenschappen, Vrije Universiteit Amsterdam (Erfgoedstudies) en werkte naast haar studie als adviseur erfgoed en ontwerp bij een multidisciplinair adviesbureau.

Van 2004 tot 2013 was zij als landschapsontwerper in dienst bij landschapsarchitecten-bureau Boon in Houten, bureau Hollandschap te Moerkapelle en adviesbureau Eelerwoude. Vanaf 2013 fungeert Nelleke als adviseur erfgoed & ontwerp in een breed werkveld. Ze voegde de nieuwe discipline ‘erfgoed’ toe aan het adviesbureau en adviseert sindsdien op het gebied van erfgoedbeleid, subsidies en omgang met cultuurhistorische waarden in complexe gebiedsopgaven.

Sinds 2014 is Nelleke lid van de redactie van het ErfgoedMagazine (voorheen Tijdschrift Monumenten). Ze interviewt en schrijft voornamelijk binnen de sector van groen erfgoed en historische geografie. Naar aanleiding van haar afstudeerproject met als thema Waterschapserfgoed is ze ook betrokken als vrijwilliger bij de Stichting WaterHeritage.

In 2017 startte Nelleke haar eigen onderneming: Nelleke Manschot, onderzoek & advies op het gebied van erfgoed en landschap. Samen met deskundigen uit andere werkvelden zoals stedebouw, historische geografie, landschapsarchitectuur, journalistiek, rentmeesterij, watermanagement en bouwhistorici werkt ze als zelfstandig erfgoedprofessional aan diverse projecten.

Wat doet NM

Diensten en projecten